Historik​

​Hösten 1982 startade Ingvar Persson Vanneberga Bil AB. Ingvar (född 1933) har ett långt förflutet som bilförsäljare. Han var med på den tiden då bilhandlarna var tvungna att bedriva uppsökande verksamhet. När bilfirman fick in ett tips om att någon hade tagit körkort, då tog man helt enkelt och körde hem med den tilltänkta bilen till personen med det nya körkortet och operation övertalning tog vid.

Efter ett antal år tog han steget och blev delägare till Vä Bil AB i Kristianstad i Skåne tillsammans med Uno Svensson och Allan Nilsson.

De drev firman framgångsrikt till 1981 då de beslutade sig för att sälja firman vidare. 

Tanken var att Ingvar efter detta skulle ägna sig åt bilförsäljningen på hobbybasis i fortsättningen. En gammal arbetsbod inhandlades som kontor, men med så många år i branschen så var det inte möjligt att låta bli att utveckla firman vidare.

Runt 1987 byggdes den nuvarande bilhallen vilket innebar att bilarna förblev rena och snygga efter rekonditioneringen. Det var slut på att som bilspekulant behöva svida om till gummistövlar bara för att ta en tur runt bilarna på åkern. 

I början av 1990talet blev firman medlem i MRF (Motorbranschens Riksförbund) vilket var mycket hedersamt då vi är en av de få oberoende bilfirmor som har förärats detta medlemskap.1995 var det premiär för oss på Internet. Vår första hemsida! 

Vi var en av de första bilfirmorna som skaffade en hemsida.​

Under våren 2009 började vi tillbyggnaden av vår bilhall. Ytterligare 400kvm försäljningsyta skulle byggas. Det var ett stort projekt som fortgick ända tills november detta år. Under denna tid var det verkligen lite kaosartat emellanåt, men intressant och spännande, när maskiner, byggnadsmaterial och bilar fick samsas om det begränsade utrymmet ute och inne. Att se den nya bilhallen växa fram var fantastiskt roligt.


Utöver tillbyggnaden av bilhallen så byttes även stora delar av fasaden ut från gammal vit korrigerad plåt/tegel till en modernare variant av plåtbeklädnad. Flera gamla kunder trodde att de hade hamnat fel när de kom till firman då det nya utseendet inte stämde överens med deras minnesbilder av den tidigare byggnaden.

Vi är mycket nöjda med resultatet! De uppfräschade lokalerna ger oss helt andra möjligheter att exponera våra bilar. Det har blivit en öppnare och luftigare bilhall där våra kunder numera slipper att tränga sig fram mellan bilar som står alldeles för tätt placerade.​

Vanneberga Bil AB har under flera år regelbundet fått utmärkelsen trippel-A (AAA) från Soliditet, vilket innebär att vi har den absolut högsta möjliga kreditvärdigheten. Vi erhåller även regelbundet utmärkelser från UC om att även de ger oss betyget om högsta kreditvärdighet.

Som ni märker så har mycket har förändrats inom bilbranschen under dessa åren….

Sedan flera år tillbaka driver Ingvar firman tillsammans med sönerna Peter och Freddie, och den gamla arbetsboden har förvandlats från kontor till förvaring av fälgar, däck och annat som hör bilförsäljningen till.​

Öppettider

Måndag - Fredag: 10.00 - 18.00

Lördag: 10​.00 - 14.00

Adress

Gälltoftavägen 133

291 69 Fjälkinge​

Kontaktuppgifter

​Telefon: 044-57124

Mail: info@vannebergabil.com